Guide – Google Display Network

Google Adwords er Google sitt annonsesystem, og består av to hovednettverk: søk og display. I dette innlegget skal jeg gi deg en innføring i hvordan du håndterer kampanjer og annonser med fokus på Google Display Network. Hva er det, og hvorfor skal du bruke dette for betalt annonsering?

 

Google Display Network – hvorfor bruke det?

Google Adwords har to hovednettverk: søke og displaynettverket. Med søkenettverket når du folk som allerede har søkt etter bestemte varer og tjenester. Med displaynettverket kan du få oppmerksomheten til folk tidligere i kjøpsprosessen. Google Display Network består av over to millioner nettsider som dekker mer enn 90% av verdens internett-brukere. Hvis du for eksempel driver en nettbutikk som selger sko kan du gjennom riktig målgruppe og nøkkelord få produktannonser for skoene på blogger for eksempel. Det gjør at man treffer kjøpeklare personer som i utgangspunktet ønsket å kun lese bloggen. Google Display velger også selv de beste plasseringene for deg ut ifra kampanjens tema og søkeord, så du slipper å tenker på om riktig publikum treffes eller ikke. Om noen av alternativene ikke er relevante kan man luke ut eller velge ut andre manuelt.

 

Opprettelse av Display-kampanje

Velg kampanje

Første steget blir å velge hvilken type kampanje du ønsker å ta i bruk. Her kan du velge mellom søk med utvalgt display og bare displaynettverket. Dette avhenger av hvor du ønsker ditt publikum skal se dine annonser og i hvilke format.

 

Innstillinger

Her velger du hvilke type markedsføringsmål du ønsker å ta i bruk. Forskjellen her er om du ønsker å endre på funksjoner selv eller om den skal gjøre det for deg. Videre skal du velge hvilke områder du ønsker å målrette kampanjen din mot eller ekskludere. Sikter bedriften din mot et eller flere spesielle geografiske områder kan det være en fordel å spesifisre disse områdene her.

 

Annonsetvidelser – flere grunner til å klikke på annonsen

Annonseutvidelser gjør at tekstannonsene dine utvides gjennom ekstra informasjon om bedriften din. Det gir kunden flere grunner til å klikke på annonsen. Med utvidelser får annonsen mer fremtredende plassering som gir deg bedre synlighet og økt verdi ved at klikkfrekvensen stiger. Kort video om annonseutvidelser her.

 

Annonseauksjon – hvilken strategi?

Annonseauksjonen er avgjørende for hvilke annonser som vises, i hvilken rekkefølge de blir synlig, og hvor mye de vil koste. Det kan være vrient å vite hvilken budstrategi man skal gå for, da man ønsker mest mulig verdi for pengene. Det finnes en rekke begreper man bør sette seg inn i:

CPM – kostnad per tusende tusende synlige visning

Du betaler kun for annonsevisninger, det vil si om 50% av annonsen vises i over ett sekund regnes det som en synlig visning. Denne kan være lur å bruke da ikke alle trykker på annonser de blar gjennom, og det vil da føre til at publikum har sett annonsen og blitt bevisste, uten å trykke på den.

CPC – kostnad per klikk

Her baserer man seg på kostnad per klikk og betaler kun for antall klikk på annonsen. Annonsene rangeres på grunnlag av høyest CPC-bud og kvalitetspoeng. Dette betyr at dersom du har mange flere kvalitetspoeng enn annonsøren under deg, kan du bli rangert høyere, selv om de har et høyere bud. Kvalitetspoeng inngår i annonse-relevans, opplevelse av landingsside, og forventet klikkfrekvens.

ECPC – utvidet kostnad per klikk

Her er målet å maksimere antall konverteringer ved å bruke Google sitt verktøy. Her vil budet ditt justeres automatisk ut ifra sannsynligheten for konverteringer, som gjør at du bruker budsjettet fornuftig.

CPA – kostnad per konvertering

Denne strategien går ut på hva du er villig til å betale for hver konvertering, her vil du også få hjelp med å sette bud som gir best mulig utbytte.

 

Remarketing

Folk som har vist interesse for dine annonser, men som ikke har kjøpt kan man bruke remarketing på for å gjenopprette kontakten. Adwords setter sammen en remarketingliste med informasjon fra de besøkende slik at du kan kjøre relevante kampanjer ut mot disse personene. Adwords kan også finne nye potensielle brukere gjennom lignende målgrupper. Sannsynligheten for at denne gruppen med samme interesser kjøper det samme er meget stor. Man kan også bruke dynamisk remarketing for å fremheve produkter de har vist interesse for. Du kan lese mer om remarketing her.

 

Mål og optimaliser 

displaynettverk og annonser-fanen finner du oversikt over statistikken. Du kan også se på hvilke nettsider, apper og videoer i displaynettverket annonsene dine har blitt vist gjennom plasseringer-fanen. Når du har fått en oversikt over statistikken er det viktig å optimalisere kampanjene i displaynettverket. Det er lurt å opprette flere ulike versjoner av annonser for å sammenligne hva som fungerer best for så og omtimalisere disse videre. Det er viktig annonseringsmålene er gjennomført for å få mest mulig ut av resultatene. En kort oppsummering over hvordan du kan best mulig optimalisere:
Organiser kampanjene dine etter tema: Gruppér søkerordlistene ved å gruppere de i annonsegrupper med utgangspunkt i produkter og tjenester.

Lag effektive annonser: bruk annonsegalleriet for å lage tilpassende annonser basert på nettstedet. Bruk innsetting av søkeord slik at annonseteksten oppdateres dynamisk, som fører til økt klikkfrekvens.

Målrett annonsene dine effektivt: Nå ut til bestemte målgrupper ved å finstemme søkeordene, bruke plasseringer og emner og bruke remarketing effektivt.

Juster budene dine: Du kan bruke standardbudet for annonsegruppen din, angi enkeltbud for målrettingsmetoder, eller angi budjusteringer for bestemte målrettingsmetoder.

Følg med på resultatene for annonsene dine: Bruk Googles konverteringssporing-funksjon. Ved å gjennomgå spesifikke handlinger kan du avgjøre om du bør øke budsjettet, endre bud eller andre endringer i annonsegruppene. Mer informasjon om konverteringssporing kan du finne på denne videoen.

 

Ønsker å gjøre deg oppmerksom på at dette kun er en grunnleggende guide for Google Display Network. Ønsker du å gå mer i dybden kan du lese mer her.

 

/ Hirad Modabberi

 

Kilder:

www.support.google.com

2 thoughts on “Guide – Google Display Network

  1. Hei Hirad!

    Dette var en veldig god og enkel guide. Jeg liker at du skriver på en leservennlig måte og at innlegget ditt ikke er for langt. Du bruker store bilder, noe som gjør det enkelt å tyde hva som står på bildene. Det du eventuelt kan gjøre neste gang er å markere de viktigste elementene på bildene, dette gjør det enklere for leser å forstår hva du mener.
    Noe som også er bra er at du forklarer når og hvorfor man skal bruke Google-display, samt hva ulike ord og begreper betyr. Godt jobbet!

    Du er en god skriver og jeg mener at du vil lykkes i fremtiden!

    Mvh Tommy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *