Koed AS – vurdering av nettbutikk

 

I dette blogginnlegget skal jeg basert på 6 suksesskriterier evaluerer nettbutikken til Koed. Jeg har valgt dette nettstedet i håp om at de skal lese innlegget mitt. Nettstedet vil bli evaluert på følgende punkter: 1) Førsteinntrykk, 2) Synlighet, 3) Brukervennlighet, 4) Kjøpsprosess, 5) Kundetilfredshet, 6) Trygghet.

Koed har i 10 år vært leverandør av BMW-deler i Norge, og er i tillegg leverandør i Danmark og Sverige. Som mange vet, er jeg over gjennomsnittet interessert i bil. Hvis du spør på lønningsdagen min hva jeg har brukt pengene mine på er svaret mest sannsynlig noe bilrelatert. Jeg har handlet mye hos Koed blant annet, og syns det er synd at en god leverandør som de skal ha et såpass dårlig nettsted. Derfor skal jeg vurdere deres nettbutikk, i håp om at de ser dette innlegget slik at jeg og alle andre BMW-interesserte kan fortsette handelen her.

 

1) Førsteinntrykk

Vi blir mer og mer kresne for hver dag som går når det gjelder shopping på nett. Vi har høye forventninger og mye informasjon tilgjengelig som forbrukere. Det er derfor viktig at vi som brukere får et godt førsteinntrykk når vi besøker nettsiden, slik at de klarer å fange oppmerksomheten den lille tiden vi har satt av. De fem første sekundene vi trykker oss inn på nettstedet blir derfor sett på de viktigste.

 

Har jeg kommet inn på riktig sted?

Det første synet en potensiell kunde møter her er en enkel landingsside. Har jeg egentlig kommet inn på riktig sted? Man skulle tro dette var en klesbutikk. Koed skjorte, Koed banner, sportsbag og mobildeksel? Veldig tvilsomt at personer går inn for å kjøpe dette. Jeg savner mer spennende bilder av for eksempel biler, tuning deler, eller bilpleie. Noe som trigger oss til å faktisk ta vare på bilen vår eller oppgradere den.

Hva kan jeg gjøre her?
Det skjer veldig lite på landingssiden. En potensiell ny kunde blir tvunget til å skrive inn registreringsnummeret for bilen sin for å i det hele tatt få muligheten til å titte på noe. Det er ingen kategoriknapper man kan trykke seg inn på for å se på utvalget deres.

Hvorfor skal jeg gjøre det her?

Vi får ikke et ordentlig inntrykk av at de gir oss noe mer, eller hvorfor vi skal velge akkurat dette stedet. Her kunne de vært bedre på å promotere for eksempel at de feirer 10 år og har en trekning for lojale BMW-kunder. Eller at man kan få tilsendt en gratis kampanjekatalog ved å melde seg inn, da kunne de også brukt remarketing på disse brukerne.

Koed ser ikke viktigheten av å differensiere seg i det konkurranseutsatte markedet de operer i på nettsiden. De har produkter av kvalitet til gode priser med gode vilkår, det er bare synd de ikke har satset bedre på nettbutikken når det er der all businessen skjer.

 

Terningkast førsteinntrykk

2) Synlighet

Dette er et av de viktigste kriteriene for at man skal lykkes som en nettbutikk. Er det en ting bilinteresserte folk er flinke på, så er det å se etter bildeler på nett. Se på forskjellige utvalg og sammenligne priser. Om man ønsker at nye kunder skal finne nettbutikken når de søker etter produkter er det viktig at man har en god rangering på Google. Driver man nettbutikk uten søkemotoroptimalisering, så lurer jeg egentlig på hvordan man gjør business. Veldig mange prater om Word of mouth. Ja det er bra det, viktig at kundene dine er fornøyde og prater om dette videre i sitt nettverk. Men holder dette når du driver nettbutikk? La oss se på treffene hos Koed.

 

 

På søkeordet Bmw deler ser vi hovedkonkurrentene til Koed ligger øverst på organisk resultat. Jeg måtte bla til side 4 på plass nummer 42 før jeg fant Koed.

 

Bmw bildeler kommer ikke Koed opp i det hele tatt.

 

tuning deler Bmw kommer koed på 11 plass.

Når jeg tar denne testen så begynner jeg egentlig å lure på hvordan jeg fant frem til dette nettstedet for å handle. De har på ingen måte satset for å synliggjøre seg på det stedet flest folk søker. De benytter seg ikke av Google Adwords eller noen form for søkemotoroptimalisering. Koed AS har god likviditetsgrad, tilfredsstillende lønnsomhet, og god soliditet. Så hvorfor investerer dere ikke i markedsføring?

 

Terningkast synlighet

3) Brukervennlighet

Er nettsiden tilpasset til mobil, desktop og nettbrett? Bruk av mobil stiger stadig, og da er det viktig at nettsiden er brukervennlig på flere plattformer. Når man har fylt ut registreringsnummeret på kjøretøyet man ønsker deler til kommer følgende opp:

 

 

Produktene er delt opp i 41 kategorier, noe som gjør det veldig uoversiktlig og vanskelig å finne frem til deler. Det er mange av kategoriene som kunne blitt slått sammen. Jeg mener det hadde mye mer oversiktlig og brukervennlig om de slo sammen til færre hovedkategorier, det hadde vært fullt mulig med bare 15 hovedkategorier.

 

Terningkast brukervennlighet

4) Kjøpsprosess

Det er tydelig hvor du kan trykke for å legge inn varer i handlekurven, og du får en god oversikt over varer du har valgt ut. Du får fortsette handelen om det er flere ting du ønsker å putte i handlevognen. De gir god oversikt over varer som er på lager, og eventuelt hvor lang tid det tar å få inn. Man trykker seg videre i kassen og får et bra tilbud på frakt, og har mulighet til å betale på faktura innen 14 dager gebyrfritt. Kjøpsprosessen er kort og enkel, du er trygg på leverandører og hva du har bestilt. En ting de kunne gjort for mersalg under kjøpsprosessen er om de hadde foreslått flere relevante produkter underveis. For eksempel ”de som kjøpte senkesett kjøpte også tårnstivere”.

 

Terningkast kjøpsprosess

5) Kundetilfredshet

Tross for dårlig nettside og dårlig synlighet treffer Koed meget bra på kundetilfredshet. De har gode priser, leverer i tide, og utrolig god service. De er flinke på å oppdatere regelmessig på Facebook siden, og svarer på kommentarer. De har 4587 likes på siden og treffer hele 4,9 av 5 stjerner på omtale.

 

 

De har 1128 anmeldelser på trustpilot og kommer ut som enestående med 9,4 av 10!

 

Terningkast kundetilfredshet

6) Trygghet

Som tidligere nevnt har de trygge betalingsløsninger som gir kundene en trygghetsfølelse. De har ekte omtaler på trustpilot og Facebook som viser at flere personer viser tillitt til bedriften. De leverer orginale bmw deler, og er de ikke orginale så er det av gode merker. Post og logistikkselskapet Bring brukes for leveranse, som er et norsk og troverdig selskap. De har chat tilgjengelig for kommunikasjon, og telefon. Mailadresse, telefonnummer og adresse står tydelig, som også gir en trygghetsfølelse. Det eneste jeg savner er åpningstidene.

 

Terningkast trygghet

Konklusjon

Koed AS er en troverdig nettbutikk med fokus på kvalitet og kundetilfredshet. De har et stort sortiment med god leveringstid til lave priser. Kundeservicen er topp, de oppdaterer på sosiale medier og er tilgjengelige når kunden trenger det. Men de har mye forbedringspotensialet. En slik butikk med så mange brukere, kunne hatt utrolig mange flere kunder og omsetning. De må bli bedre på nytenknig og innovasjon. Nye nettsider med nye strategier er noe som absolutt må til. De må skjerpe markedsføringen sin og satse med penger. Google adwords er noe de bør sette seg inn i og investere i. Her kan de fange mange kunder fra konkurrenter som GS bildeler, Skruvat og schmiedmann. De må også ha mer fokus på å få de som har vært inne på nettsiden som ikke har kjøpt til å bli interesserte. Remarketing, epostmarkedsføring, kampanjer, og gratis kundekataloger er ting som må ordnes opp. Koed AS har stor potensialet om å lykkes enda bedre om de henger med i den teknologiske utviklingen.

 

Helhetlig vurdering av Koed AS

 

 

 

/ Hirad Modabberi

 

 

Kilder

www.stammen.vurderingskriterier.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *